Welkom!

Dit is de website van Francis Kenter. Bij veel mensen in Nederland sta ik bekend als de kindermishandelende moeder van Tom Watkins.

De arme jongen die alleen maar rauwe voeding te eten krijgt en volgens doctoren een groeiachterstand zou hebben vergelijkbaar met die van een ondervoed kind in Afrika. Bovendien heb ik Tom op zijn 13e van school afgehaald omdat het voor hem niet mogelijk was om op de middelbare school gezond te blijven eten. In Nederland is dat niet geoorloofd, je mag als ouder niet beslissen dat het voor jouw kind beter is om op een andere manier te leren dan naar school te gaan. Als je kind eenmaal in het systeem zit kan je het daar niet meer uit halen.

Vanwege Tom’s rauwe dieet en omdat hij niet meer naar school ging, heb ik de Kinderbescherming, Bureau Jeugdzorg en verschillende rechtszaken over me heen gekregen. Tom, zijn vader en oudere broer en ik hebben 3 jaar lang met de dreiging van een uithuisplaatsing geleefd. Er is voor een ouder niets erger denkbaar dan dat de overheid je kind van je afneemt en je uit de ouderlijke macht ontzet.

Ik heb in de afgelopen jaren contact gehad met ouders die hier mee te maken hebben gekregen en het verwoest en traumatiseert zowel de levens van de ouders als de kinderen onomkeerbaar.

Ik heb als een leeuwin gevochten om ons dat niet te laten overkomen.

Toen Tom bijna 16 was is die dreiging werkelijkheid geworden en heeft Bureau Jeugdzorg bij ons op de stoep gestaan om hem bij mij weg te halen. Gelukkig was ik gewaarschuwd en zat Tom op dat moment al ondergedoken op een veilig adres en in de dagen daarop heb ik met de hulp van de kinderombudsman een oplossing kunnen vinden waardoor Tom thuis kon blijven wonen en thuis zijn schoolwerk kon doen met toestemming van de overheid.

Die hele periode heeft heel veel van zowel Tom als mij gevergd. Ik ben bijna mijn bedrijf kwijt geraakt en in de schuld geraakt omdat al mijn energie gericht was op mijn gevecht met de overheidsinstanties.

Tom is nu 20, buiten het bereik van Bureau Jeugdzorg en nu komt er tijd en energie om ons verhaal op deze website te zetten.

Om vraagtekens te plaatsen bij de manier waarop burgers in Nederland behandeld worden door de overheid via instanties zoals Jeugdzorg, Kinderbescherming en Leerplicht.

Om vraagtekens te plaatsen bij de substanties die in winkels als voedsel en drank mogen worden verkocht en de reclame die daarvoor gemaakt mag worden. Reclame waar onze kinderen totaal geen verweer tegen hebben omdat hun ouders meestal ook niet weten wat er voor beschadigende stoffen in eten en drank kunnen zitten. Dit in tegenoverstelling tot de vrij nieuwe Codex Alimentarius wet, die het moeilijk maakt om mensen te informeren over de werking van bijvoorbeeld helende kruiden.

Om de overheid ter verantwoording te roepen over de letterlijk verziekende troep die als voeding aangeboden mag worden in ons land.

Op deze website wil ik ons verhaal vertellen vanuit onze ervaring, ons perspectief, niet die van de media.

Onze ervaring met de overheidsinstanties en ook onze ervaring met de media en de eenzijdige, op sensatie gerichte, door persoonlijke emoties gekleurde manier waarop ons verhaal door hun verteld is.

Onze ervaring met rauw veganistische voeding en niet naar school gaan.

Ons verhaal moet afgemaakt worden. Omdat het belangrijk is dat mensen weten dat het heel goed mogelijk is om je kind op een dieet zonder zuivel, vlees, suiker, gluten en alleen rauwe groente, fruit, noten en zaden groot te brengen. Zonder dat het daar schadelijke gevolgen van ondervindt. Lichamelijk of emotioneel.

Dat het wel eens heel goed mogelijk zou kunnen zijn dat Tom’s dieet hem beschermd tegen de zogenaamde welvaartsziekten waar zoveel, veel te veel, ouders en hun kinderen mee geconfronteerd worden en die onnodig zoveel levens stuk maken, direct en indirect.

Ook wil ik op deze website en de Engelstalige website een forum oprichten waar ouders in gesprek kunnen gaan met elkaar over het opvoeden van kinderen met gezonde voeding.

Een forum voor alle ouders die al te maken hebben met kinderen die aan Autisme, Allergie├źn, Eetstoornissen, Obesitas, Suikerziekte, Kanker, ADHD, Gluten intolerantie……..lijden.

Een forum waar ouders die dit willen hun krachten samen kunnen bundelen om een wereld te bewerkstelligen waar kinderen weer weten wat hun natuurlijke voeding is. Zoals de leeuwin weet dat haar welpen gazelle moeten eten, niet zoals de hond die hondenbrokken eet en aan dezelfde ziektes lijdt als zijn baas.

Als ouders hun krachten samen bundelen voor het welzijn van hun kinderen dan kunnen we samen wat deze moeder alleen niet kan. Uiteindelijk lijkt het of in onze maatschappij alles neer komt op geld. Als we met zijn allen ons koopgedrag veranderen dan kunnen we afdwingen dat er weer goede, schone, onbespoten voeding op goed gevoede, schone aarde groeien kan.

Ik wil niet pretenderen dat ik weet wat de beste voeding is die iedereen zou moeten eten, ik weet alleen na bijna vijftien jaar rauw eten wat voor mij werkt en voor Tom.

Als we ons samen sterk maken, kan er onafhankelijk onderzoek worden gedaan naar wat nu werkelijk onze natuurlijke voeding is, waarop we als mensen het beste gedijen. Onderzoek dat niet op een of andere vage manier gesponsord word door organisaties die er van profiteren als onze voeding verslavend is geworden en ons ziek maakt.

Als we wereldwijd met een groot genoeg aantal mensen besluiten om producten of ingredi├źnten daarin te boycotten waarvan we niet willen dat onze kinderen ze eten of drinken, dan gaan de fabrikanten van die producten failliet en verdwijnen ze uit de winkel, zo simpel zou het kunnen zijn.

Wij bepalen met ons koopgedrag wat er in de winkels verkocht wordt en wat onze kinderen kunnen kopen als ze tijdens de lunchpauze de supermarkt in gaan of de schoolkantine. We zijn zo veel machtiger dan we denken.

Zeker als we samen werken, met respect en liefde, voor onze kinderen.

Met hoop en vertrouwen,

Francis